Una variazione golosa: treccia di pane con ripieno di prugne al profumo d’agrumi… A marvellous braided bread stuffed with plums and flavored with citrus

La musa ispiratrice è sempre lei: Sara Papa, abile panificatrice e pasticciera, che dopo avermi stregato con il suo libro “Tutta la bontà del pane” (ben fatto, ricette che funzionano al primo tentativo e tante nozioni da imparare sugli ingredienti base), ora mi affascina con il suo programma su Alice tv.

Quando le ho visto realizzare questa treccia di pane, mi sono ricordata di aver le prugne in cucina, e non ci ho pensato un secondo.

Troverete la ricetta qui, io ho solo omesso l’utilizzo del limone (adoro sentire l’aroma dell’arancia assoluta) e se mi permettete un consiglio, credo che nella ricetta ci sia un errore quando parla di zucchero (in effetti conoscendo il suo modo di panificare, l’utilizzo del miele rende superfluo lo zucchero nell’impasto base).

Provatela!!! Le foto non rendono giustizia, ma vi assicuro che il vostro forno sprigionerà l’odore dell’estate… e visto il gelo in arrivo, ne abbiamo tutti un po’ bisogno!!!

When it’s time for bread she is definetely my fave muse: Sara Papa is the great pastry and bread chef I am fell in love with, after testing her book “All the goodness of the bread” (a book well done, recipes that work on the first try and so many concepts to learn about the basic ingredients as for flour or water or yeast), and now she is the host of a lovely  TV program on Alice’s channel on Sky Italia.
When I saw her make this bread with plums and almonds, I remembered having a box still full in the kitchen, and there I thought to test it without any doubts.You’ll find the recipe here, I just omitted the use of lemon juice (I love the aroma of the orange overall) and if you allow me some advice, I think there is a writing mistake in the recipe when it comes to sugar (actually knowing a bit her way of making bread, the use of honey makes superfluous the sugar in the dough).

Try it and let me know! The photos are not gorgeous as this healthy cake, but I assure you that your oven will give off the smell of summer … and as the frost is coming again, we all need some real sun!

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